Almanya hükümetinden, Frankfurt’ta Avrupa Merkez Bankası’nı protesto eden göstericilere yönelik art arda açıklamalar geldi.
Almanya’da hükümet ve polis sendikası temsilcileri, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Frankfurt’ta yeni genel merkez binasının resmi açılışı öncesinde şehrin farklı yerlerinde düzenlenen gösterilere tepki gösterdi.
‘’EYLEMCİLER SONUÇLARINA KATLANACAK’’
Adalet Bakanı Heiko Maas, Twitter’den yaptığı açıklamada, polise karşı şiddetin hiçbir şekilde haklı çıkarılmayacağını söyledi. Olay çıkaranların bunun sonuçlarına katlanmaları gerektiğini belirten Maas, ‘’Gösteri yapma hakkını istismar edenler, yasaların sertliğini hisseder’’ ifadesini kullandı.
Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, göstericilerin şiddet kullanmalarını kınadı ve şiddetin hiçbir şekilde haklı çıkarılamayacağını söyledi.
Maliye Bakanı Schauble de ‘’Polis araçlarını yakmak için hiçbir gerekçe yoktur. Özgürlükçü hukuk devletiyiz. Düşüncelerimizi söylemek için yeteri kadar imkanlarımız var.
Ancak kimsenin polis ve itfaiye erlerinin bedenlerini ve hayatını tehlikeye atma hakkı yok’’ dedi.
“DİRENİŞ DEVAM EDİYOR”
Gösterilere katılan kapitalizm karşıtı sendika ve grupların oluşturduğu Blockupy sözcüsü Frederic Wester ise Frankfurt’ta çıkan olayların sorumluluğunu reddetti ve “Amacımız şiddetin tırmanması değildi” dedi. Wester, gösterilerde 200 kişinin yaralandığı belirterek, “Direniş devam ediyor” ifadesini kullandı.
Kaynak : Yeni Akit

