Adıyaman merkezli, Şanlıurfa ve Mersin illerini kapsayan operasyonda aralarında sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerinin, kamu görevlilerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alındı.
Adıyaman’da 13, Şanlıurfa ve Mersin’de 1’er olmak üzere toplam 15 şüphelinin ikametine operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 14’ünün FETÖ/PDY’ye yakın sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerinin olduğu, bu kişilerden 6’sının kamuda görev yaptığı öğrenildi.
Polis tarafından ikametlerinde gözaltına alınan şahısların evlerinde ve belirlenen sivil toplum kuruluşlarının binalarında aramalar yapıldı. Yapılan aramalarda derneklerin evraklarına ve bilgisayarlarına el konulduğu belirtildi.
Gözaltına alınan kişilerin ‘Anayasal düzene karşı işlenen suçlar’, nitelikli kamu kurumu dolandırıcılığı’, ‘Terörizmin finansmanı ve terör örgütü üyeliği’ suçlarından gözaltına alındığı kaydedildi.