Merak Makinesi Programı Türkiye’de

18 Kasım 2016

ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde uygulanan “Merak Makinesi” Türkiye’de de hayata geçiriliyor.

Türkiye’de bilimin toplumsal yaşamın odağında yer almasına yönelik faaliyetler yürüten Bilim Kahramanları Derneği ile hayata geçirilen Merak Makinesi’nin tanıtımı yapıldı.

Merak Makinesi programı, çocukların sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirip yaratıcılıklarını harekete geçirmeyi, mühendislik ve bilime olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

İlk yılında İstanbul’daki devlet okullarının 4’üncü ve 5’inci sınıflarında öğrenim gören 1.300 çocuğa erişmesi hedeflenen programın ilerleyen yıllarda farklı illerde de uygulanması bekleniyor.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, tanıtımda yaptığı konuşmada, globelleşen dünyada çocukların çıtasının yükseltilmesi gerektiğini belirterek, “Artık bizim çocuklarımızın oyun alanı Türkiye değil, dünya olmalı.

Bizim çocuklarımız gelecekte dünyada iş bulmayı düşünecekler ve iş alanı dünyada nerede yaratılıyor ve önümüzdeki yüzyılda neler olacak, bunlara bakmamız gerekiyor.” dedi.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de yürütülen tüm faaliyetlerde, ulusal ve uluslararası iş birliklerinin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Uzay ve havacılık alanının önde gelen firmalarından biri olan Boeing ile çocukları bilimle buluşturacak bu özel projede buluştuğumuz için memnuniyet duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Haber10