100 Bin Kişi Aranıyor

10 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğinin ardından hükümetin yeni personel alımlarında sigortayı ve vergiyi ödeyeceğini açıklaması her kesimi harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, iki ayda 256 bin kişi iş buldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 100 bin açık iş için acilen personel ararken, ihtiyaç duyulanlar arasında aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezi personeli başta geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden” derken, Türkiye’de yarının kazananlarının iş yaratanlar olacağını söyledi. Bu yıl işsizliği yüzde 10’un altına indirmeyi hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, “2017’de 2 milyona iş yaratmazsak, tuzak kuranların ekmeğine yağ süreriz. Yılın ilk iki ayında eksi istihdamın artıya döndü. Her artı bir istihdamın bir yıllık vergi yükünü üstleniyoruz” diye konuştu.

VERGİ VE SİGORTALAR DEVLETTEN

Aralık 2017’ye kadar özel sektörün mevcut çalışanlarına ilave alacakları her sigortalı için sigorta ve vergi yükünü devlet üstleniyor. İşverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanıyor. 
 

Vuslat Haber

Son Güncelleme: 10.03.2017 15:41