Büyük Savaş Yeniden Başladı!

01 Kasım 2016

Irak ordusu, bugün Musul kentinin doğusundaki cepheden yeni bir saldırı başlattığını duyurdu. Irak ordusundan yapılan açıklamaya göre operasyonda yer alan güçler, Musul’un dış bölgelerindeki yerleşim alanlarına çok yaklaştı.

Irak ordusu, saldırının hedefinin, kentin ortasından geçen Dicle Nehri’nin doğu kıyısını ele geçirmek olduğunu duyurdu.

Reuters’in haberine göre, terörle mücadele birlikleri, diğer cephelerden saldıran başka birliklerden daha hızlı ilerliyor. Birlikler geçen hafta diğer ordu unsurlarını beklemek amacıyla ilerleyişine ara vermişti.

Musul’un güneyinde ise Irak ordusu ve güvenlik güçleri dün iki cepheden birden ilerlemelerini sürdürdüler. Ancak Musul operasyona katılan Şii milislerin komutanlarından biri, DEAŞ’ın kalesi olan kenti ele geçirmek için verilecek mücadelenin uzun ve zorlu olacağını söyledi.

ÜÇ KİLOMETRE KALDI

Associated Press de Iraklı özel harekât birliklerinin Musul’a doğudan ilerlemeye devam ettiğini bildirdi. Iraklı Tuğgeneral Haydar Fadıl, DEAŞ’ın bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılara rağmen, askerlerle Musul’un dış bölgelerindeki yerleşim alanları arasındaki mesafenin 3 kilometreye kadar indiğini açıkladı.

 

Haber7