DAEŞ: Öcalan Nusayri Bir Kürt…

20 Kasım 2015

DAEŞ, resmi dergisi Dabık‘ın yeni sayısında PKK’yı inceledi. PKK’nın ABD’nin Surye’deki en büyük müttefiki olduğunu belirten DAEŞ, PKK’nın tarihsel olaraksa Rusya ve Doğu’ya daha yakın olduğunu, Abdullah Öcalan’ınsa Nusayri bir Kürt olduğunu öne sürdü.

Dergide Öcalan’ın KGB ve FSB tarafından eğitildiği söylenirken, PKK’nın eskiden Marksist olduğu ve bu sebeple hala dünyanın çeşitli yerlerinden Marksist gönüllüleri çekebildiği söyleniyor.

DAEŞ, PKK’nın “köyleri yok ettiğini, etnik sebeplerle kimi mahalleleri tamamen yıktığını” ifade ederken, Osman Öcalan içinse “mürted” diyor. Osman Öcalan’ın 12 Mayıs 2015’de “Niqash”a verdiği röportajda PKK’nın “Müslüman Şii hareketinin parçası olduğunu” söylediği belirtilirken, aynı röportajda PKK’nın İran’a yakınlaştığının söylendiği aktarılıyor.

PKK’nın geçmişte “Amerika’nın dönme müttefikleri Türkiye ve Saddam”a karşı Suriye, İran ve Rusya’dan destek aldığı söylenen dergide, “ateist PKK mürted Türkiye rejimi ile savaşta” deniyor.
DAEŞ, Rusya’nın PKK ile işbirliği yapmak için elini uzattığını da iddia ederken, bunun ABD’yi sinirlendirdiği öne sürülüyor.

Yeni Akit