Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılması olayıyla ilgili gözaltına alınan şüphelinin şehidin dayısı olduğu tespit edildi.
Cinayet Büro Amirliğine getirilerek olayla ilgili sorgulanan şüphelilerden kurşunu atan İrfan C. (38)’nin şehitlerden birinin dayısı olduğu tespit edildi. Cenaze sırasında çelekleri attıkları ve İrfan C. ile birlikte hareket ettikleri için yakalanan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T. (30) Asayiş Şube Müdürlüğü’nde tutuldu.
İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
Fatih Camisindeki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik protestoyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun önüne boş mermi kovanı atan şüpheli İrfan C.’nin (38) Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polis Gökhan Topçu’nun dayısı olduğu öğrenildi. Protestoyla ilgili gözaltına alınan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T.’nin (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!
İçişleri Bakanlığı, Fatih Camisi’nde şehitler için düzenlenen cenaze töreninde yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.
İçişleri Bakanlığından, Fatih Camisi’nde şehitler için düzenlenen cenaze töreninde yaşanan olayla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bugün Fatih Camisi’nde şehitler için düzenlenen cenaze namazı sonrasında, şehitlerimizi uğurlama esnasında bir şehit yakını tarafından Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu yere boş kovan atıldığı iddiası ile ilgili olarak incelemeler sürdürülmektedir. Bunun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir.” ifadelerine yer verildi.